Иванка Тръмп и Джаред Къшнър пристигнаха в Йерусалим за спорна церемония.

...
Иванка Тръмп и Джаред Къшнър пристигнаха в Йерусалим за спорна церемония.
Коментари Харесай

Иванка Тръмп пристигна в Израел за откриването на посолството на САЩ

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър дойдоха в Йерусалим за противоречива гала. Дъщерята и зетят на Доналд Тръмп предвождат американската делегация, която в понеделник ще открие публично посолството на Съединените щати в античния град, оповестява Нова телевизия.

Решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и да реалокира посолството там беше посрещнато с съвсем единомислеща рецензия по целия свят.

Въпреки че градежът на огромния, тежко охраняван комплекс, в който ще е посолството, към момента продължава, на следващия ден ще има алегорична гала.
Дипломатическата задача краткотрайно ще се реалокира в по-малката постройка на досегашното консулство в Йерусалим.

Критиките на интернационалната общественост не се споделят от Израел , които приветстваха решението на Тръмп и го нарекоха " признание на действителността ".
" Ще бъдем благословени от историческо събитие - решението на най-мощната супер мощ на света, нашите другари от Съединените щати, да реалокират посолството си в Йерусалим. Ще отпразнуваме този ден уместно ", съобщи министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху.
" За нас това решение поставя завършек на ролята на Съединените щати като водещ медиатор в договарянията за мир. Те изпълняваха тази роля 27 години, само че в този момент принудително ни тласнаха към изцяло нов формат ", съобщи Набил Шаат, представител на президента на Палестина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР